Inkopen - hoe werkt het

Leuk dat je interesse hebt! 

Wat fijn dat je interesse hebt in het inkopen bij TICA online; hét B2B online inkoopcentrum voor de professionele inkoper in de home-, gift en gardenbranche. Als wederverkoper en/of professionele eindgebruiker, ben je van harte welkom.

TICA_Online_hello

Mogelijk heb je vragen over het inkopen via TICA online. We hebben hieronder de meest gestelde vragen verzameld. Heb je vragen die niet worden beantwoord? Neem dan contact met ons op via de support button.

 

Momenteel werken we hard om alle processen te finetunen, mooie nieuwe features te ontwikkelen en breiden we het online assortiment dagelijks uit. Het kan voorkomen dat er iets mis gaat en dan lossen we het zo snel mogelijk op. TICA online is afhankelijk van de betrokken exposanten bij een bestelling. De gemiddelde levertijd is 14 dagen. Houd hier rekening mee wanneer je een bestelling wilt doen. We doen ons uiterste best om je order zo snel mogelijk te verwerken. 

 

Vragen over mijn order

Wat gebeurt er na het plaatsen van een order?

  1. TICA online neemt contact op met de exposant met de te leveren producten;
  2. Alle producten voor jouw order worden verzameld in het magazijn van TICA online;
  3. Zodra de bestelling compleet is laten we je dat weten, zodat je je order kan verwachten voor levering.
Het kan voorkomen dat producten alsnog niet leverbaar blijken te zijn. In dat geval zullen wij de niet leverbare producten in credit zetten. Alle overige producten krijg je zo snel mogelijk toegestuurd.

Kan ik losse producten of de gehele order annuleren? 

Nee, je order wordt direct doorgestuurd naar de exposant en is na het plaatsen van de bestelling niet meer te annuleren.

Kan ik extra producten toevoegen aan dezelfde order? 

Ja, dit kan tot het moment dat we de order aan de leverancier verstuurd hebben. Dit doen wij dagelijks om 10:00 uur (orders van de vorige dag). Wanneer het mogelijk is om je producten toe te voegen ontvang je van ons een extra betaalverzoek voor deze producten en de eventuele bijbehorende verzendkosten.

Hoe wordt mijn order geleverd?

Bij het afronden van je bestelling kun je kiezen voor aflevering op een door jouw gekozen adres, hiervoor worden verzendkosten in rekening gebracht.

Verzending van mijn order

Welke verzendkosten hanteert TICA online?

Bij het bepalen van de verzendkosten kijken we naar het gewicht en de afmetingen van de verzending. TICA online verzendt pakketten vanaf €10,95 en pallets vanaf €39,95.

Naar welke landen kan worden geleverd?

Momenteel zijn verzendingen alleen binnen Nederland mogelijk. 

Zijn de goederen verzekerd tijdens de verzending?

Nee, de goederen zijn niet automatisch verzekerd. Wil je je goederen verzekeren? Geef dit dan aan in de opmerking in je winkelmandje.

Kan ik alle goederen laten verzekeren?

Nee, breekbare goederen zijn niet te verzekeren. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om de producten zo goed mogelijk te verpakken. De ervaring leert dat pakketleveringen of maatwerktransport bij kwetsbare goederen een verstandige keuze is. Het is mogelijk om je zending door ons te laten upgraden. Dit kun je aangeven in de opmerkingen wanneer je je bestelling plaatst. Let wel op dat hiervoor extra kosten in rekening gebracht zullen worden.

 

Ontvangst van mijn order

Problemen met je order

  • Ontvang je meerdere colli/pallets van ons, controleer dan eerst of het aantal colli klopt met de informatie op de pakbon.
  • Teken pas daarna de zending af voor ontvangst.
  • Ontbreekt er een eenheid of is er iets beschadigd? Meldt dit dan direct bij de chauffeur en zorg ervoor dat dit wordt genoteerd op het afleverbewijs.
  • Is je zending beschadigd? Maak foto’s van de ongeopende doos en van het product in de geopende doos zodat de beschadiging goed zichtbaar is.

Meldt problemen met je order altijd binnen 24 uur bij ons. Je kunt contact opnemen via de support button. Voorzie je melding van het bestelnummer, een duidelijke omschrijving van het probleem en eventuele foto’s zodat we het probleem snel voor je kunnen oplossen.

Kan ik artikelen retour sturen?

Het is niet mogelijk om artikelen te retourneren of terug te sturen. Dit geldt zowel voor online als in onze cash & carries.