Verkopen - hoe werkt het

Breng in 2 stappen je assortiment online!

Wat fijn dat je interesse hebt in het verkopen bij TICA online; hét B2B online inkoopcentrum voor de professionele inkoper in de home-, gift en gardenbranche. 

Starten met het online verkopen van je producten is eenvoudig. We vertellen je er graag meer over.

Stap 1. exposanten pagina

We beginnen met het aanmaken van een exposanten pagina. Hierop vertellen we wat jouw bedrijf doet, plaatsen we een logo en een sfeerbeeld en vertellen we hoe snel en hoe je levert.

Stap 2. producten uploaden

Vervolgens kun je starten met het toevoegen van je producten. Dit kan handmatig via een importsheet gebruik hiervoor Import-template TICA Online & Home Gift Garden.

We vragen je om behoorlijk wat informatie over je producten en om duidelijke product foto's. Dit is belangrijk om je producten goed vindbaar en daarmee verkoopbaar te maken. De instructies voor product fotografie vind je hier!

Hulp nodig?

Voor een optimale online prestatie heb je duidelijke en aantrekkelijke productbeelden en teksten nodig. Beschik je hier nog niet over dan helpen we je graag om deze te maken. Meer informatie over onze online services vind je hier.

Veelgestelde vragen 

Wat is het verschil tussen TICA online en het klantenportal?

TICA online is een online B2B lifestyle platform waar pashouders worden geïnspireerd. Het platform is visueel aantrekkelijk, biedt een uitgebreid assortiment, thematische collecties en inspiratie. Het platform is ontwikkeld om gemakkelijk te zoeken op type product, kleur, exposant etc. Het assortiment dat online geshopt kan worden is breder dan in de fysieke cash & carry. 

Het klantenportal (de app) van TICA/Trends & Trade is bedoeld voor het nabestellen van eerder bestelde artikelen. Daarnaast biedt de klantenportal inzicht in de cash & carry facturen.

Met hoeveel artikelen zal ik online gaan?

Wij adviseren om met een zo groot mogelijk assortiment - beschikbaar of binnenkort op voorraad – online te gaan. Uit ervaring weten we dat er verschillen zijn tussen producten die het goed doen online en offline. Door met een zo groot mogelijk assortiment online te gaan sluit je op voorhand geen artikelen uit en heb je de mogelijkheid om je assortiment gericht bij te stellen. 

Hoe verloopt de orderverwerking?

Bestellingen die TICA online ontvangt worden minimaal 1x per dag gedeeld met de exposanten. Bestelde artikelen dienen binnen 3-5 dagen te worden geleverd bij TICA. We stelden instructies op voor deze leveringen. Deze instructies vind je hier.

Meer vragen?

Neem dan contact met ons op.